Објављено од стране: Добрило Дедеић | 30 новембра, 2013

Други пишу: ДПС, СДП и ДФ не дају Србима оно што су већ дали, нити оно што данас нуде Албанцима и Бошњацима‏

РЕАГОВАЊЕ
поводом ставова које су о иницијативи Српске листе за српску аутономију у Црној Гори изнијели СДП, ДПС и ДФ
Један од извора:
http://issuu.com/dnevne-novine/docs/340136_4_1385527395/1?e=5189478/5784845, (Дневне новине, страна 5)
 

Милош Брајковић, портпарол Српске листе
 
Идентично реаговање три парламентарне странке поводом иницијативе Српске листе за српску аутономију показује да структуре  ДПС-а, СДП-а и Демократског фронта, још од гашења Српске народне странке, имају договор да обесмисле и блокирају свако право српског народа у Црној Гори. Најбаналније и најжалосније, али и најиндикативније, у координисаним одговорима ове три партије јесте то што је СДП у име свих саопштила да нема ниједног посланика у црногорском парламенту који ће подржати иницијативу Српске листе.
Ако се и у пракси покаже да је ситуација баш таква, биће јасно да нема ни једног јединог Србина у Скупштини и да СДП,осим што контролише опозицију, у медијском домену јесте контролор Демократског фронта, а Демократски фронт, у политичкој пракси, идеолошка филијала СДП-а. Биће интересантно и како ће се према нашем захјеву однијети СНП, а искрено очекујемо подршку албанских странака и Бошњачке странке које, на тај начин, могу спасити образ грађанске и мултинационалне државе.
Господу из СДП-а, ДПС-а и ДФ-а подсјећамо:

   Петњица је добила статус општине због бошњачке већине у њој, и не из било ког другог разлога. Све друго је гола лаж;

   Албанци у Тузима траже статус општине управо по националном шаву који заокружује албанска изборна јединица (Малесија), и та иницијатива је у пуној процедури и ,,врућа“ је до мјере да може било када изазвати политичку нестабилност у Подгорици;

   СДП, ДПС и ДФ оба пројекта, и у Петњици, и у Тузима, сматрали су и даље третирају оправданим!;

   Са Боњшацима се о аутономији преговара још од 2006. године, сходно признању БС-а, а ми немамо разлог да не вјерујемо БС-у;

   ДПС нам је одговорио истицањем својих ,,политичких начела“ која су Срби добро осјетили на својој кожи, тако да нас занимају само уставни поредак и законске могућности из којих црпимо право на аутономију, а самопрокламована начела и лична мишљења остављамо ДПС-у, СДП-у и ДФ-у.

Када Срби траже не мање од других, нити грам више него остали, то се третира као јерес! Зашто?
СЛ је свјесна да ,,тиха вода бријег рони“. Зато ћемо ускоро у Беранама освјежити памћење ДФ-у о томе што је Српска листа. Они који су некада били њени и чланови Српске народне странке, ,,заборавили“ су шта је пројекат СЛ након што су преко ноћи прибавили станове, аутомобиле и загрлили ,,грађанску идеју“ Небојше Медојевића и Мираша Дедеића. До тада су и они причали о аутономији што ћемо током кампање публиковати у више томова, чисто да бираче у Беранама подсјетимо и на та времена.
Ово је већ десети пут да, када полемишу са Српском листом, нико од функционера ДФ-а не смије се потписати именом и презименом. Зато ћемо од сада увести ново правило – када непотписани фронтовци полемишу са нама, ми ћемо за такав гест сматрати одговорним двојицу портпарола ДФ-а, онога из бившег ПзП-а и његовог колегу из бившег НСД-а, па ћемо полемисати са њима јер су за то плаћени у својим партијама; све до тренутка док се не ограде од подвала њихових лидера којима је, након најновије бруке у Мојковцу и на Цетињу гдје су их ,,утукли“ и Позитивна и СДП, остало да једино смишљају пакости у страначким саопштењима.
Вријеме је да сви схвате да ће се и са Србима морати преговарати, макар и пред извјестан улазак у НАТО, и ту не може бити другачије, ту их ни грађански ДФ, ни ликвидација СНС-а, не могу спасити. Честитамо ДПС-у, СДП-у и ДФ-у што су све грађанске да грађанскије не могу бити, али ми нисмо, као што није ни Бошњачка странка или албанске националне странке, па су дио власти, и никоме то не смета.
Сва права свима, једнака права за све.


Постави коментар

Категорије